GRAN TUC DE COLOMERS 2933M (preinscripció)

You are here:--GRAN TUC DE COLOMERS 2933M (preinscripció)
Cargando Eventos
  • Este evento ha pasado.

Gran tuc de Colomers és un cim emblemàtic del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici on conflueixen tres comarques: l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran

El programa seria el següent.

Dissabte 10 de juny, sortida de Moià, en autocar, a les 5 del matí, fins a l’aparcament de la Peülla (Baqueira Beret) km 49,5 de la carretera C-28 abans del Port de la Bonaigua.

Comencem el camí fent un flanqueig a buscar la Vall de Gerber, voregem diversos llacs a dreta i esquerra fins a arribar al Refugi de Gerber (o Mataró).

Ens enfilem cap al Coll de l’Estany Gelat i una mica més amunt al Coll d’Amitges. Podem deixar les motxilles i arribar-nos al Pic d’Amitges (a l’esquerra) i/o al Pic de Saboredo (dreta). Des del coll baixada cap al Refugi d’Amitges on soparem i farem nit.

Distància de la jornada 11,09 Km

Desnivell acumulat 1.291 de pujada i 846 de baixada

 

Diumenge 11 de juny, havent esmorzat enfilarem cap al Port de Ratera, però abans d’arribar-hi voltem l’estany del Port de Ratera, per l’esquerra per enfilar-nos per una canal cap al Tuc de Bergús que deixem a la dreta. Mig carenejant mig flanquejant arribem fins al coll sud a 5 min del cim.

Baixem pels Estanys Gelats direcció l’Estany de Contraix sense arribar-hi. Baixem pel Barranc de Contraix fins als Prats d’Aiguadassí cap al Planell d’Aigüestortes i avall per la Vall de Sant Nicolau fins l’aparcament de la Farga, a la Vall de Boí,

L’autocar ens recollirà i farem parada a Pont de Suert per dinar i seguir després fins a Moià on previsiblement arribarem cap a les 10 del vespre.

Distància de la jornada 22,00 Km

Desnivell acumulat 888 de pujada i 1.838 de baixada

 

És una travessa molt bonica. Feta a primers de juny hi ha la possibilitat de trepitjar força neu i pot ser un molt bon entrenament per als que vagin als Alps. Caldrà grampons, piolet…Uns dies abans es donaran les instruccions més concretes del material a portar.

El preu per persona serà al voltant dels 140,00€ per persona (sòcia) i 150,00€ (no sòcia) de moment cal fer una paga i senyal, per reservar places al refugi,de 20,00.  € Hi ha una pre-reserva feta de 25 places que s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció. Si hi ha més inscripcions mirarem d’anar-ne reservant més mentre n’hi hagin de disponibles.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com