ASCENSIÓ A LA PICA D’ESTATS – DS28 i DG 29 SETEMBRE –

You are here:--ASCENSIÓ A LA PICA D’ESTATS – DS28 i DG 29 SETEMBRE –
Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Hola companys/es de muntanya,

Després de les vacances ens tornem a posar en marxa i us proposem una travessa pel Pirineu, de França a Catalunya, passant pel cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats.

En aquest document us informem de la planificació del cap de setmana i dels afers administratius que cal fer.

1.- PLANIFICACIÓ

DISSABTE 28 SETEMBRE

Sortida puntual a les 6:00h del matí des del gimnàs en bus. Pararem a Puigcerdà a esmorzar i després continuarem fins al poble de l’Artigue d’on comença l’excursió.

Des d’aquest punt anirem a visitar les Cascades de l’Artigue i després pujarem fins al refugi de Pinet on passarem la nit.

DIUMENGE 29 SETEMBRE

Esmorzarem al refugi i pujarem per la vessant nord cap a la Pica d’Estats. Un cop fet el cim l’itinerari continuarà cap al port de Sotllo i baixarem per la vessant catalana cap a la Vall Ferrera. En el poble d’Àreu ens esperarà el bus.

L’objectiu principal de la sortida és assolir el cim de la Pica d’Estats, però en funció de la meteorologia es podran fer altres cims de 3000 metres de la zona ( Montcalm, Sotllo,…. )


2.- ÀPATS
– DISSABTE: Cal portar l’esmorzar i el dinar. El sopar el farem al refugi du Pinet.

– DIUMENGE: L’esmorzar el farem al refugi. Cal portar el dinar o si es vol es pot demanar pícnic al refugi (10 €). El sopar el farem tornant al restaurant Les Brases de Sort.

Cal que feu la inscripció a l’excursió des d’aquest enllaç o des de la pàgina web :

INSCRIPCIÓ A L’EXCURSIÓ (clica aquí)

3. PREU:

El preu varia si sou o no socis del Gemi i si esteu o no federats.

FEDERATS

NO FEDERATS

SOCIS

100 €

110 €

NO SOCIS

110 €

120 €

El preu inclou: transport, allotjament al refugi en MP, sopar del diumenge i pels no federats l’assegurança temporal de la FEEC pel cap de setmana.

* Cal fer la INSCRIPCIÓ ABANS DEL DIUMENGE 15 de SETEMBRE, i fer una bestreta de 50 € al compte del GEMI (consultar formulari). És molt important que feu la inscripció dins del termini ja que hem de trucar pel bus, als refugis, restaurants,…

Les PLACES estan LIMITADES a la reserva que tenim feta al refugi. Es seguirà l’ordre estricte d’inscripció.

4. IMPORTANT:

– La travessa i l’ascensió no presenta dificultats tècniques més enllà del terreny propi de l’alta muntanya. Tot i així l’etapa del diumenge presenta un gran desnivell i distància amb la qual cosa s’ha de tenir una molt bona preparació física. L’itinerari aproximat el podeu consultar des d’aquests enllaços:

                                 ETAPA 1 (clica aquí)             ETAPA 2 (clica aquí)

– Durant l’esmorzar del dissabte es farà el cobrament restant de la sortida. Agrairíem que portéssiu l’import exacte. Gràcies.

NO cal portar material tècnic ( piolet, crampons, corda, ..). Intenteu minimitzar el pes de la motxilla ja que ho haurem de traginar durant tota la travessa.

– En el refugi us poden preparar un pic-nic per diumenge. El preu és de 10€. Si es vol s’haurà d’escollir en el formulari i el pagament es farà individualment en el refugi.

– Si alguna persona pateix alguna al·lèrgia alimentària, vegetarians, … cal que ho indiqui en l’apartat observacions del formulari.

– És molt important que ompliu el formulari ABANS DEL DIUMENGE 15 DE SETEMBRE, així nosaltres podrem coordinar el transport, refugi, restaurant, etc.

– Recordeu que per gaudir del descompte al refugi cal tenir la llicència federativa habilitada. En cas de no estar habilitada cal pagar la tarifa de NO federat.

Per a qualsevol aclariment no dubteu en trucar-nos o enviar-nos un correu electrònic, 666766618 (Joan Carles) o gemi@moia.cat

Vine a fer el cim més alt de Catalunya !

Salut i muntanya!

GEMI – MOIÀ